policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Rezultati obdukcije obezglavljenog tela mladog muškarca, koje je pronađeno u podrumu u Beču u Austriji, potvrđuju da je mladić žrtva ubistva, jer je zadobio višestruke posekotine i ubode pre smrti, prenose tamošnji mediji.

Naime, kako se navodi, telo je pronađeno u stambenoj zgradi koja se renovira. Kako prenosi "oe24", telo je bilo u crnoj vreći za smeće, dok je glava pronađena nedaleko u plastičnoj vreći ispod gomile šuta.

- Preliminarni forenzički nalazi su pokazali da je muškarac preminuo od spoljnih uticaja. Povrede ruku i šaka ukazuju na moguću odbrambenu borbu sa ubicom - navela je portparolka policije Džulija Šik.

"Žrtva možda bila i mučena"

Bilo je i brojnih uboda u gornjem delu tela i vrata što navodi da je "žrtva možda bila i mučena" pre ubistva, prenose mediji. Telo je već ležalo u podrumu nekoliko meseci, ako ne i više od godinu dana — za sada ne može ili ne želi da bude precizniji sudski patolog.

Relativno je izvesno da je telo tamo sakriveno pre kraja godine – od kada nikome nije bilo dozvoljeno da uđe u podrum zbog radova na renoviranju.

Radnici pronašli kesu

Do otkrića su došli radnici koji su pronašli telo u utorak oko 15.30 časova. Prilikom pripremnih iskopavanja za betoniranje u otvorenom podrumskom delu, muškarci su pronašli veliku crnu vreću za smeće od 50 litara duboko 20 centimetara u zemlji iz koje je izlazio oštar smrad.

"Veoma mlad čovek"

Nakon što su preuzeli slučaj, policija je pročešljala sve izveštaja o nestancima iz poslednjih nekoliko meseci — priča se da je žrtva veoma mlad čovek, ako ne i tinejdžer, a da na njegovom telu nisu pronađene tetovaže.

Njegovi zubi mogu da posluže u utvrđivanju identiteta, takođe.

- Razjašnjene identiteta, vremena smrti i daljih okolnosti trenutno su predmet istrage - dodala je portparolka.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading