rat ilustracija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Takozvani "vidovnjak" koji je kako britanski mediji prenose, navodno je tačno predvideo da će Izrael uzvratiti Iranu, identifikovao je zemalje za koje misli da će učestvovati u sukobu u budućnosti

Kreg Hamilton Parker objavio je novi video pod nazivom Predviđanja, usred tekućih tenzija na Bliskom istoku. Pojavili su se strahovi zbog eskalacije u regionu nakon što je Izrael uzvratio na masivni iranski napad izvšen dronovima i projektilima.

Iran je bio primoran da aktivira svoje sisteme protivvazdušne odbrane pošto je izraelski udar pogodio zemlju, uz eksplozije koje su se čule u blizini velike vojne baze.

Kako britanski mediji pišu kreg je tačno predvideo napade na Iran u snimku koji je postavljen 17. aprila.

U njemu je rekao:

- Vidim vazdušni napad. Osećam da će biti udar na Iran iz Izraela - iako je potencijalno malo promašio cilj dodajući da će to biti „na njihova nuklearna postrojenja“, piše britanski medij.

Iako je Isfahan dom nekih lokacija povezanih sa iranskim nuklearnim operacijama, Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da nijedna od njih nije oštećena.

U ovim predviđanjima on pominje četiri zemlje za koje misli da će se verovatno uključiti u sukob - ako već nisu. Prva je Rusija.

„Imam snažan osećaj da je Rusija uradila nešto prilično loše u pozadini, kao i Severna Koreja“, rekao je on.

- Osećam da će eskalirati. Osećam da će Amerika biti uvučena unutra. Osećam da će Britanija biti uvučena – već jesu – i Francuska će biti uvučena. A možda i druge zemlje kao što je Nemačka. Mislim da će Kina stajati po strani, ne mogu da vidim Kinu – osim da damo neku vrstu lažnog lista masline „možemo pomoći da se ovo reši“ - saopštio je Parker 


Zatim je dodao: „Saudijska Arabija će po mom osećanju biti veoma važna za ovo – imao sam snažan osećaj da će Saudijska Arabija postati neka vrsta arbitra"

Pominjući druge zemlje, on je rekao da bi mogao da vidi „takođe Tursku da se umeša, opet kao pokušaj da smiri situaciju, a slično je i sa Egiptom, prenosi britanski Dejli star.

(Daily Star)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading