hitna pomoć
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dečak star 16 godina upucan je više puta dok je otvarao vrata, dok je dvoje mlađe dece koja su spavala u stanu srećom izbeglo povrede, saopštila je policija Filadelfije, javlja ABC Njuz.

Napadač je došao do vrata oko 23.53 u ponedeljak, a kada je 16-godišnjak otvorio, "najmanje jedan muškarac je ušao u stan i ispalio šest metaka, pogodivši 16-godišnjaka u stomak i ruku," rekao je šef policije iz Filadelfije, detektiv Skot Smol.

Tinejdžer je u stabilnom stanju, saopštila je policija.

Dvoje dece, uzrasta od 5 i 7 godina, bilo je u kući u tom trenutku, ali su mališani izbegli kišu metaka, rekao je Smol. Ranjeni dečak je čuvao svoje dve mlađe rođake, prema izveštaju filadelfijske stanice "WPVI".

- Veoma smo, veoma srećni što ta dvojica dečaka, uzrasta od 5 i 7 godina, nisu pogođena, jer su tu ispaljeni hici - rekao je Smol.

- U dnevnoj sobi ima više rupa od metaka blizu mesta gde su ta deca spavala na kauču - dodao je detektiv.

Za sada niko nije uhapšen, niti je pronađeno oružje kojim je izvršen napad, dodaje se u saopštenju policije.

Policija je saopštila da će proveriti snimke sa kamera oko kompleksa i unutrašnjosti hodnika zgrade u nadi da će dobiti opis napadača.

- Srećom, postoje kamere unutar stambenog kompleksa, u hodnicima i kod jednog od ulaza, kao i spoljašnje nadzorne kamere - rekao je Smol.

Istražni organi još ne znaju zašto je došlo do napada, kao niti ko je bio meta, odnosno zbog čega je došlo do pucnjave.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading