policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Jedan od najčudnijih incidenata na platformi Fejsbuk lajv tiče se Brajana  Fildsa. Brajan, iz zapadnog Čikaga u Sjedinjenim Američkim Državama, sunčao se na svom tremu jednog dana u martu 2016. i odlučio da isproba tada novu video funkciju.

Prenos uživo koji je emitovao pokazao se mnogo dramatičnijim nego što je 30-godišnjak očekivao. Njegov cilj je bio da kaže gledaocima da želi da se lokalna prodavnica otvori kako bi imao „gde da se sagne i sakrije za zaklon“ ako dođe do izbijanja nasilja bandi.

Kajl, iz podkasta "Dire Trip", objasnio je da kada je Brajan počeo da prenosi svoj direktan prenos „sumnjivi čovek je prišao kameri“. Nastavio je: „Ovaj čovek je zatim izvukao pištolj i pucao u [Brajanovom] pravcu. Snimak se nastavio dok je napadač ulazio u kadar i sve više pucao. Brajan  je pogođen u leđa, stomak, noge i vilicu dok su ga gledaoci gledali.

Brajan upucan 16 puta

Foto: Facebook

 

 

Brajan je ispustio telefon i dok je ležao na zemlji, kamera je snimila sliku ubice kako više puta puca na svoju žrtvu.

Brajan je zadobio ukupno 16 prostrelnih rana.

- Neverovatno je da je preživeo sve ove udarce. Pretrpeo je užasnu štetu, ali je na kraju je uspeo da se oporavi - rekao je Kajl.

Napad se ponovio, nastradala majka dvoje dece

Neidentifikovani napadač je pobegao, a Brajan je hitno prebačen u bolnicu, gde su lekari uspeli da mu spasu život.

Ali strelac nije bio zadovoljan napadom na Brajana. U oktobru iste godine, Brajan je sedeo u svom automobilu na benzinskoj stanici u Čikagu.

Majka dvoje dece Čikita, takođe 30 godina, trebalo je da se preseli u Pensilvaniju nekoliko dana kasnije. Ali umrla je kada je neidentifikovani napadač prišao Brajanovom automobilu i pucao neselektivno kroz prozor.

Portparol policije Entoni Guljelmi rekao je tada da je pucnjava bila ili povezana sa bandom, ili čin odmazde protiv Brajana, koji je i sam osuđen za ubistvo 2009. godine, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading