PALI RUSKI ŠPIJUNI U NEMAČKOJ Imali paklene planove, ali su se srušili kao kula od karata
Foto: EPA/EPA/Pixabay

Kako se navodi oni su delujući u ime Rusije, fotografisali su američke baze u Nemačkoj i planirali sabotažne napade na vojne rute, kojima dolazi američko oružje u Nemačku i Ukrajinu.

Dvojica muškaraca, su opisana kao dvojni nemačko-ruski državljani. Pritvoreni su u Bajrojtu zbog sumnje da su špijunirali za Rusiju, kažu tužioci.

Diter S (39) osumnjičen je za niz krivičnih dela špijuniranja.

Ona uključuju planiranje eksplozije, paljevine i održavanje kontakta sa ruskim obaveštajnim službama. On je takođe optužen da se borio za ruske proksi snage u istočnoj Ukrajini.

Drugi osumnjičeni, identifikovan kao Aleksandr J, optužen je da mu je od prošlog meseca pomagao da identifikuje potencijalne mete za napad.

Der Spigel piše da je reč o 39-godišnjem Diteru S. i 37-godišnjem Aleksandru J. Prvi se borio za „DNR” 2014-2016, a od 2023. godine je imao kontakte sa ruskim specijalnim službama u vezi sa diverzantskim operacijama u Nemačka.

Drugi je navodno ruski obaveštajac.

Oni su, kako se navodi, špijunirali američku vojnu bazu u Grafenveru, gde se obučavaju ukrajinski vojnici, uključujući obuku na tenkovima Abrams, i planirane bombaške napade i paljevine na rutama vojnog transporta. Napadi su imali za cilj da poremete podršku Ukrajini.

Tv Front

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading