Sukob
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Hejdari je istakao da je Iran pokrenuo uzvratni napad na Izrael nakon što je izraelska vojska izvela napad na iranski konzulat u Damasku i da je to učinjeno na zahtev iranske nacije, prenela je agencija Tasnim.

Ocenio je da je tokom napada dronovima na Izrael dokazano da su odbrambene strategije Izraela ''slabije od paučine''.

Iranske oružane snage razbile su tabu o mogućnostima izraelskog režima, pokazale svoju moć, jasno stavile do znanja da je vreme taktike ''napadni i beži" prošlo i definisale nova pravila za region, naveo je komandant.

Ajatolah Hamnei, glavnokomandujući iranskih oružanih snaga, naglasio je da će vojna spremnost zemlje delovati kao odvraćanje od neprijatelja, pozivajući na budnost u suočavanju sa ''elementima koji planiraju zavere''.

Jedinice iranske vojske učestvovaće kasnije danas u vojnim paradama širom zemlje kako bi proslavile Dan nacionalne armije.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u, kako je naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading