Sidnej
Foto: AP/Rick Rycroft (STF)

Komesarka policije Novog Južnog Velsa Kerin Veb izjavila je da policija veruje da zna identitet napadača, ali da se čeka da to zvanično bude potvrđeno, prenosi Gardijan.

- Večeras smo razotkrili ko je počinilac i verujemo da se radi o 40-godišnjaku. Međutim, čekamo da ga zvanično identifikujemo i još ne možemo da saopštimo preciznije informacije o njegovom identitetu. Dozvolite mi da vas uverim da ne postoji stalna pretnja. Reč je o pojedincu koji je preminuo - izjavila je načelnica policije Kerin Veb.

Vebova je rekla da je napadač od ranije bio poznat policiji i da ne postoji bojazan da je bio ideološki motivisan, tj. da nije reč o terorističkom napadu.

- Veoma je tužno ono što se ovde dogodilo. Ali ljudi ne bi trebalo da budu zabrinuti jer smo uvereni da je napadač delovao sam i da više nema pretnji za zajednicu - rekla je Vebova.

Pohvalila je "ogromnu hrabrost" policajke koja je pucala i likvidirala napadača.

- Pripadnica policije se suočila sa napadačem... hodala je brzo iza njega da bi ga sustigla. Okrenuo se prema njoj i podigao nož. Upotrebila je vatreno oružje i ta osoba je sada mrtva - potvrdila je policija.

Prema izjavi svedoka, pripadica policije je napadaču rekla da baci nož, a kako on to nije uradio, pucala mu je direktno u grudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading