nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ B92 TV

Najveću korist od programa „Evropa sad 1“ imali su trgovinski lanci i banke, smatra Medojević.

„Veštačko politički motivisano povećanje zarada dovelo je do rasta zarada parazitima u državnom aparatu, koji su za isti nerad dobili skoro duple zarade, što je dovelo do porasta broja zaposlenih u javnom sektoru i pogrešnih signala sa tržišta rada. Svi sad žele posao u javnom sektoru gde se ništa ili malo radi, a plate su preko 1.000 evra. Plus sve druge pogodnosti koje nemaju zaposleni u privatnom sektoru“ – ističe lider Pokreta za promjene.

Medojević ponavlja da je umesto štednje, investicija, proizvodnje i izvoza, PES ponudio hibrid neoliberalne ekonomije i državnog uplitanja u ekonomske tokove sa elementima planske privrede. On ukazuje i da odlučivanje o raspodeli ogromnih sredstava iz budžeta i kredita stanovništvu i privilegovanim interesnim grupama predstavlja raj za korupciju koja se ubrzano širi po sistemu.

„Premijer Milojko je potpuno izgubio kontrolu nad Vladom i dešavanjima u državi i koristi poziciju na vrhu vlasti za privatne poslove od kojih će dobiti korupcionašku nadokandu od privatnih partnera. Kolumbijski model “privatno-javnog” partnerstva. Ja tebi posao kao javni funkcioner, ti meni korupcionašku nadoknadu. Saldo je nula“ – jasan je Medojević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading