nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

„Porezi uzeti od građana i privrede kroz PDV i akcize i carine troše se na zarade parazita u javnom sektoru, deficite fonda zdravstva i fonda Pio i socijalna davanja koja ne stižu do najugroženijih građana. Deficit se povećava i finansira se iz skupih dugova. Planirane kapitalne investicije se odlažu i ne izvršavaju u procentu većem od 50%. Za veće kapitalne projekte kojih nema u budžetu  uzimaće se dodatni skupi krediti. Vlada nema ni reformske ni razvojne ambicije niti budžetske mere. Sve se svelo na neproduktivmu potrošnju koja se pokriva nezarađenim novcem, tj skupim kreditima“, jasan je Medojević.

Dodaje da parazitske ekonomije zasnovane na rasipništvu i potrošnji i dugovima uvek imaju samo jedan kraj – dužničku krizu i bankrot.

„San o ekonomskom perpetuum mobile, da se manje radi i ništa ne proizvodi i da svi radimo za državu i primamo plate iz budžeta završiće se bolnim buđenjem. Troši sad, platićeš sutra sa kamatom. Sve veća država u fiskalnom smislu, a sve manja u suštinskom smislu je raj za korupciju koja je enormna očigledna i brutalnija nego u vreme lopovskog DPS-a. Stare lopove su zamenili mladi lopovi“, kazao je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading