Eksplozija u Italiji
Foto: AP/Antonio Calanni (STF)

"Radimo šta možemo, ali malo je nade da ćemo nestale pronaći žive. Uslovi su veoma teški i složeni. Intervenciju izvodimo na osnovu bezbednosnih razmatranja", rekao je Kari, prenosi AP.

Najmanje troje radnika juče je poginulo, petoro je povređeno, a četvorica se vode kao nestali, nakon razorne eksplozije u hidroelektrani u blizini Bolonje na severu Italije.

Do eksplozije u elektrani Enel došlo je tokom radova na održavanju, kada se srušio deo devetospratne podzemne strukture, a nakon što je eksplodirala turbna na osmom spratu ispod površine, izbio je požar, dok je najniži podzemni sloj potpuno poplavljen.

Trojica poginulih muškaraca su radnici starosti između 35 i 73 godine.

Očekuje se da će lokalni tužioci pokrenuti istragu u sredu.

''Elektrana je istorijska građevina za nas. Do danas nije bilo problema s njom, a danas se dogodila drama u kojoj se naš svet srušio'', rekao je gradonačelnik obližnjeg grada Kamunjano, Marko Masinara.

Niz nedavnih nesreća na infrastrukturi širom Italije izazvalo je zabrinutost sindikata za bezbednost radnika na radnim mestima, a dva najveća sindikata u zemlji već su objavila planoce o održavanju četvoročasovnog štrajka širom Italije u četvrtak.

U februaru petoro radnika je poginulo a troje teško povređeno tokom izgradnje supermarketa u Firenci.

 

@alo_portal Pretražuju se dva rezervoara za zalivanje njiva. Oni se nalaze u ataru sela Zlot na oko 300m od kuće Dragijevića. #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailić #danka #fypシ #fypシ゚viral #dankailic🕊️💔 ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading