O OVOME NEĆE DA ĆUTI Tramp presavio tabak
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Nastojeći da odloži suđenje zakazano za 15. april, bivši predsednik SAD Donald Tramp je danas podneo žalbu sudu u kojem se protiv njega vodi krivični postupak zbog potplaćivanja zvezde filmova za odrasle Stormi Danijel u zamenu za njeno ćutanje o intimnoj aferi koju je imala sa Trampom.

Njujork tajms i Si-En-En su najavili da će Trampova žalba nastojati da ospori naredbu sudije Huana Merčana kojom se Trampu zabranjuje da javno govori o potencijalnim svedocima, sudskom osoblju, pojedinačnim tužiocima i članovima porodice okružnog tužioca Alvina Braga koji je podigao optužnicu protiv bivšeg predsednika SAD, prenosi Rojters.

Sudija Merčan je izdao spornu naredbu nakon što je otkriveno da su neke od Trampovih izjava bile upućene u pretećem tonu članovima porodice tužioca Braga, kao i da je bivši predsednik omalovažavao na internetu ćerku sudije.
Trampova kampanja je saopštila da se naredbom sudije Merčana krši pravo optuženog na slobodu govora zagarantovano Prvim amandmanom američkog Ustava.

Tramp je optužen da je prikrivao svog bivšeg advokata Majkla Koena koji je isplatio 130.000 dolara Stormi Danijels u zamenu za njeno ćutanje pred predsedničke izbore 2016. godine o intimnoj aferi koju je navodno imala sa Trampom 10 godina ranije, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading