SAD
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Saznanja o ovom Trampovom tajnom i dugoročnom planu objavio je Vašington post, pozivajući se na osobe upoznate sa nastojanjima bivšeg šefa Bele kuće da okonča rat u Ukrajini.

Američki list navodi da su pojedini stručnjaci za spoljnu politiku ocenili da bi ova Trampova ideja praktično predstavljala nagradu za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Oni su takođe osudili narušavanje međunarodno priznatih gramica koje bi se time izvršilo silom.

Vašington post navodi da se Trampov predlog sastoji u tome da Ukrajina treba da Rusiji preda Krim i pogranični region Donbas.

To su ovom dnevniku rekli ljudi koji su o tome razgovarali sa Trampom i njegovi savetnici, a svi oni su insistirali na anonimnosti zbog poverljivosti razgovora koje su imali sa bivšim američkim predsednikom.

Navodi se da bi ovaj Trampov pristup, o kojem ranije nije bilo medijskih izveštaja, dramatično preokrenuo politiku aktuelnog predsednika Džoa Bajdena, koji je naglašavao potrebu za obuzdavanjem ruske agresije i obezbeđivanjem vojne pomoći Ukrajini.

Podseća se da se Tramp, verovatni republikanski kandidat na predsedničkim izborima u novembru koji se nada povratku na vlast, često hvalio kako bi mogao da ispregovara mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine u roku od 24 časa nakon što pobedi, čak i pre nego što ponovo preuzme funkciju u Beloj kući.

BONUS VIDEO

@alo_portal PONOVO SUPERĆELIJSKE OLUJE: Meteorolog o tome šta nas čeka ovog leta #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading