Teroristički napad u Moskvi
Foto: AP/Vitaly Smolnikov (STR)

„Okružni sud u Basmanskom je odabrao meru prevencije protiv Šaripzode Muhameda Zoira, rodom iz Republike Tadžikistan, optuženog da je počinio krivično delo iz stava „b“ dela 3 člana 205 Krivičnog zakonika („Teroristički akt“)“. rekao je sagovornik agencije RIA Novosti.

Pucnjava i požar u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Krasnogorsku dogodili su se 22. marta uveče.

Nekoliko muškaraca je upalo u zgradu, pucali su na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije , u napadu su poginule 144 osobe.

Prethodno je u tom slučaju već uhapšeno deset optuženih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana , koji su, prema istrazi, bili direktni izvršioci terorističkog napada.

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja kriminalcima koji su napali Krokus. Osim toga, dan ranije, snage bezbednosti privele su još trojicu Centralnoazijaca osumnjičenih za umešanost u teroristički napad u Moskvi, Jekaterinburgu i Omsku.

Kako je prošle nedelje rekao direktor FSB Aleksandar Bortnikov , prvo svedočenje pritvorenika potvrđuje ukrajinski trag. Prema navodima Istražnog komiteta, teroristi su nakon napada krenuli u Kijev da bi dobili nagradu. Ruske obaveštajne službe smatraju da iza ovog zločina stoje i SAD i Velika Britanija.

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading