eksplozija
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Genofond

Tel Aviv je saopštio da je Aksan Naim bio odgovoran za izvođenje i planiranje raketnih napada na izraelske civile.

U najvećoj eskalaciji sukoba Hezbolaha i Izraela od 2006. godine, desetak izraelskih vojnika i nekoliko civila ubijeno na severu Izraela, dok je skoro 270 boraca Hezbolaha i 50 civila uključujući bolničare, civile i novinare su ubijeno u izraelskim udarima na jug Libana.

Nova razmena vatre preko granice otpočela je nakon izraelskog napada na Pojas Gaze, a Hezbolah, kog podržava Iran, tvrdi da je uzrok novog konflikta s Tel Avivom podrška narodu Palestine.

S druge strane, sirijsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je nekoliko izraelskih udara pogodilo oblasti u jugoistočnom delu provincije Alepo oko 1.45 ujutro (22:45 po lokalnom vremenu, ubivši više civila i vojnog osoblja, prenosi Rojters. 

Dodato je da su se vazdušni napadi poklopili sa napadima dronovima iz grada Idlib i zapadnog ruralnog Alepa, za koje ministarstvo tvrdi da su izvele "terorističke organizacije" protiv civila u Alepu i okolini.

Tri bezbednosna izvora rekla su Rojtersu da 33 Sirijca i šest boraca Hezbolaha poginula u napadu.

Jedan od ubijenih boraca Hezbolaha je bio lokalni terenski komandant čiji je brat ubijen u izraelskom napadu na južni Liban u novembru, rekao je jedan od izvora.

Napade su osudili Iran i Rusija, dok su Izrael i SAD saopštili da potencijalno primirje u Gazi ne bi automatski uključilo u Liban.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading