nato
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ako NATO ne uspe da pobedi Rusiju, organizovaće terorističke napade i optužiti Moskvu da ih je izvela, izjavio je voditelj i osnivač portala "InfoVors" Aleks Džons.

"Prema vojnoj doktrini, NATO kada izgubi rat, a Rusija se trenutno bori protiv Alijanse, onda se okreće asimetričnom ratu i terorizmu, i mislim da svi dokazi ukazuju na to", tvrdi Džons. 

Prema njegovim rečima, operacija "Gladio" je bila plan NATO-a od 1950. do 1980, sa koje je delimično skinuta oznaka poverljivosti.

"Ako Rusija ikada počne da pobeđuje u bilo kakvoj vrsti sukoba u Evropi, bilo da se radi o ofanzivi na Rusiju ili nečemu drugom, mreže koje se nalaze u pozadini, tada će organizovati teroristički napad, i okriviće Ruse za to kao izgovor da okrenu javno mnjenje protiv njih", objasnio je voditelj.

Džons je opisao ceo scenario takvog napada, rekavši da su obaveštajne službe, Ukrajina i druge grupe mogle da pozovu teroriste i obećaju im da će ih odvesti u Rusiju i naoružati, nakon čega će teroristi pobeći, a oni će okriviti ISIS.

Što se tiče optužbi zapadnih medija na račun ruskog predsednika Vladimira Putina, da je organizovao teroristički napad na koncertnu salu "Krokus siti hol", Džons ističe da se radi o tome da "Zapad ima korisne idiote".

"Videli smo da su teroristi uhvaćeni dok su pokušavali da pređu granicu sa Ukrajinom. Prilikom ispitivanja jedino što su rekli jeste: 'Ne znamo ništa, dali su nam novac da uradimo to'", ukazao je Cons, pojašnjavajući da "upravo to radi zapadna ili globalistička obaveštajna služba".

Ističe da se radi o tome da "imaju korisne idiote, plaćaju im novac da to urade, verujući da imaju način da pobegnu".

"To je nešto što je tajna policija radila u velikim zemljama u prošlosti. Ovde se radi o pokušaju da se izmanipuliše Rusija da da snažniji odgovor na eskalaciju, kako bi NATO imao izgovor da javno troši na rat", zaključio je američki voditelj.

RT.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading