Aleksandar Bortnikov
Foto: Alo/EPA/MIKHAIL METZEL

On je dodao da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov legitimna meta za Oružane snage Rusije, kao i svi oni, koji čine zločine protiv Ruske Federacije, nakon čega je obećao da će Moskva odgovoriti na napade. 

- Svako ko počini zločin protiv Rusije i ruskih građana je legitimna meta - a Službu bezbednosti Ukrajine trebalo bi proglasiti za terorističku organizaciju - rekao je Bortnikov.

Na pitanje zbog čega je Budanov još živ, prvi čovek FSB odgovorio je kratko: "Ima vremena".

Bortnikov je dodao da je Kijev organizovao pripremu za teroriste na Bliskom istoku, dok su sam napad pripremili radikalni islamisti, te otkrio da su njih u Ukrajini planirali da dočekaju kao heroje.

- Banditi su planirali da odu u inostranstvo, odnosno na teritoriju Ukrajine. Tamo su ih čekali. Ova informacija se sada razrađuje - prokomentarisao je on.

Iz FSB-a još poručuju da Moskva za sada ne zna ko je naručio teroristički napad, ali zna ko je vrbovao ljude, i ko je organizovao operaciju. 

Dodaje se i da je informacija koju je ambasada SAD uputila da se u zemlji priprema teroristički napad bila opšteg karaktera, na šta je, kako kaže šef FSB-a, Moskva odreagovala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading