Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

- Nadam se da će tužioci, u okviru svojih ovlašćenja, uključujući prilikom podizanja državnih optužbi i tokom suđenja, učiniti sve što je potrebno da obezbede da zločinci dobiju pravično kažnjavanje, kako to zahteva ruski zakon - rekao je Putin tokom proširenog sastanka odbora Glavnog tužilaštva.

Kako je naveo, istražitelji pažljivo utvrđuju detalje terorističkog napada počinjenog u "Krokus siti holu" kod Moskve, i utvrđuju uloge terorista i stepen njihove krivice.

- Zločinci koji su direktno počinili ovo masovno ubistvo, kao što znate, uhapšeni su. Istražitelji i kriminolozi pažljivo utvrđuju okolnosti ovog varvarskog zločina, otkrivaju detalje, utvrđuju ulogu i stepen krivice svakog učesnika - naveo je Putin na proširenom sastanku upravnog odbora Generalnog tužilaštva.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je neočekivanom odlukom spremnost Interpola da pomogne u istrazi terorističkog napada na Krokus siti hol, a potom je dodao da se ne seća takvih inicijativa, uključujući i posle bombardovanja Severnog toka.

Teroristički napad na "Krokus Siti hol" dogodio se 22. marta uveče pre koncerta u Moskvi. Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, od posledica terorističkog napada poginulo je 139 osoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading