Teroristički napad u Moskvi
Foto: Tanjug/Investigative Committee of Russia via AP

- Vodeći svetski i turski stručnjaci za terorizam počeli su da traže i raspravljaju o otiscima prstiju terorističke organizacije koja je izvela napad u Moskvi. Ovo je nesumnjivo „bezbednosna misija”. Brbljanje o identitetu terorističke organizacije zapravo pokriva Bajdenov teroristički aparat - rekao je političar za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, postoje tri razloga koji ukazuju da iza terorističkog napada u Podmoskovlju stoje SAD i lično Bajden.

- Da, Bajden! Jer ako pogledamo teror u Moskvi, videćemo samo Bajdena. Iz tri razloga: prvo, da uvuče Evropu u ukrajinski rat. U Francuskoj i Nemačkoj, da okupi mlade ljude koji idu u smrt. Ali u evropskim zemljama kao što su Nemačka i Francuska, nacionalističke partije poput Marin Le Pen i Alternative, koje su prijateljski raspoložene prema Rusiji i protivne kontroli SAD, jačaju i dolaze na vlast. U ovoj situaciji, Sjedinjenim Državama je teško i potrebne su im velike provokacije - istakao je političar.

Drugo, prema Perinčeku, Bajden želi da blokira uspon Donalda Trampa na vlast.

- Tako je Tramp prešao crvenu liniju američke duboke države i sada prekomorske zavjere moraju da uzvrate. Treće, možda, da uvuku Rusiju u unutrašnje prepirke - rekao je on.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 137 osoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading