Stao u odbranu princeze
Foto: AP/Rebecca Blackwell (STF)

Tužiteljka je podnela presude u okrugu Vestčester i tako signalizirala spremnost države da zapleni Trampov teren za golf i privatno imanje poznato kao Sedam izvora koje se nalazi severno od Menhetna.

Presude su zvanično podnete 6. marta - samo nedelju dana nakon presude sudije Artura Engorona kojom su Tramp i ostali optuženi za građansku prevaru osuđeni na kaznu od 355 miliona dolara plus kamate.

Džejms je Trampu odredila rok do 25. marta da ispuni uslov za obveznice povezan sa presudom, međutim, Trampov pravni tim ukazao je nedavno sudu da je to praktično nemoguće nakon što su kontaktirali više od 30 brokerskih kompanija.

Raskošno imanje Sedam izvora smešteno je u spokojnim predelima okruga Vestčester i prostire se na 230 hektara. Veličanstvenu vilu Tramp je kupio 1996. godine za sedam i po miliona dolara nakon čega je imanje pretvorio u porodično utočište. Vila, prvobitno izgrađena 1919. godine, ima 60 soba i niz sadržaja uključujući tri bazena, kuglanu, pešačke staze...

Nacionalni golf kluba Vestčester predstavlja vrhunski privatni golf klub koji se prostire na 140 hektara bujnog pejzaža i ima teren sa 18 rupa i klupsku zgradu od 6.500 kvadrata. Tramp je golf klub kupio 1996. godine za sedam i po miliona dolara. Sadržaji kluba obuhvataju najsavremeniji fitnes centar, teniske terene, bazen sa grejanjem sa đakuzijem i spa zonom...

Presudom sudije Vrhovnog suda na Menhetnu Artura Engorona, podsetimo, Trampu je nametnuta velika novčana kazna, koja je inače od tada prikupila veliku kamatu, ali i privremena zabrana poslovnih aktivnosti u njegovom rodnom Njujorku.

Mnogi eksperti za nekretnine, međutim, smatraju da je zahtev sudije Džejms nečuven.

Кevin O'Liri, poznati preduzetnik, nije se štedeo u osudi odluke njujorškog sudije da kazni Donalda Trampa.

- Tako biste mogli da proglasite krivim svakog investitora nekretnina. Ne razumem gde je neko oštećen. Ko ne traži najvišu cenu za bilo koju zgradu koju su izgradili? To nije zdravo za zemlju. Želim da se ovo pregleda i uloži žalba i da se poništi jer je pogrešno za sve koji učestvuju. Ne radi se o Trampu - navodi preduzetnik, peneo je NY Post.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading