nevreme u Srbiji napravilo probleme na putevima, uništilo useve...
Foto: Alo/Foto RINA

Krajem dana i veći deo Crne Gore zahvatilo je jako pogoršanje vremena. U toku večeri širom Crne Gore očekuje se oblačno sa jakom kišom i obilnim pljuskovima sa grmljavinom. U južnim i istočnim predelima, kao i na jugozapadu zemlje očekuju se i jače grmljavinske oluje.

U planinskim predelima na severu očekuje se obilni sneg, da bi tokom večeri sneg padao i na planinama centralne i istočne Crne Gore, uz pojavu grmljavine. U Prokletijama se očekuje obilni sneg sa grmljavinom.

Ove večeri jaka kiša sa pljuskovima i grmljavinom zahvatila je i šire područje Podgorice i Nikšića, piše Telegraf

U predelima sa kišom očekuje se od 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, dok se na planinama očekuje i do 20 centimetara snega.

U toku večeri kiša će ponegde i u nižim predelima na severu i istoku Crne Gore preći u sneg, uz formiranje snežnog pokrivača, a snežna granica spustiće se u ovim predelima lokalno i na manje od 500 metara nadmorske visine.

Očekuje se i vrlo vetrovito vreme, a temperatura će se kretati od 0°C na severu do 16°C na jugu zemlje.

Padavine se širom Crne Gore očekuju i tokom noći, a oblačna i padavinska zona premeštaće se dalje ka istoku, tako da čće ovaj sistem tokom večeri i noći doneti i jugu i jugozapadu Srbije, a naročito Kosovu i Metohiji jaku kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom, uz sneg u brdsko-planinskim predelima.

Dobra vest je da će padavine u ponedeljak ujutro da prestanu, a potom sledi i stabilizacija vremena.

Inače, nakon pravog prolećnog vremena, naš region je zahvatilo jako zahlađenje uz obilnu kišu i grmljaviske pljuskove, koji su se iz oblasti Alpa širili preko Slovenije i Hrvatske dalje na istok i jug. Na planinama je vejao sneg, a tokom današnjeg jutra sneg je padao i u nižim predelima, tako i na širem području Zagreba i Banjaluke.

Danas je hladni front doneo jako zahlađenje i padavine i Srbiji, a zapad zemlje zavejao je i sneg.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading