Rusija
Foto: Alo/Tanjug

- Dogodila se strašna tragedija, a već je rečeno da se ništa slično nije dogodilo u proteklih 20 godina... ono što se dogodilo je neobjašnjivo sa stanovišta univerzalnih ljudskih vrednosti - rekao je on.

Araz Agalarov je pojasnio da su teroristi ušli u salu ne kroz vrata, već kroz prozor obližnjeg izložbenog centra i počeli da pucaju na sve što su videli.

Napomenuo je da je jedan stražar ubijen, a drugi ranjen.

FSB je u petak uveče izvestio da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u hali Krokus u Krasnogorsku kod Moskve. Prema poslednjim podacima ruskog istražnog komiteta, ubijene su 133 osobe, prenose RIA Novosti.

Dopisnik RIA Novosti, koji je prisustvovao incidentu, javio je da su najmanje tri muškarca u maskirnim uniformama i bez maski upala u hol, pucali u ljude i bacali zapaljive bombe.

Prema centralnom obaveštajnom centru FSB, oružje koje su teroristi koristili u Krokusu bilo je unapred pripremljeno na skrivenoj lokaciji.

Nakon terorističkog napada, kriminalci su pokušali da pobegnu automobilom, krećući se ka rusko-ukrajinskoj granici, i nameravali su da pređu granicu.

Prema Centralnom operativnom centru FSB, u akciji specijalnih službi i policajaca, privedeno je 11 osoba, uključujući četvoricu terorista koji su bili direktno umešani u teroristički napad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading