Nuklearno naoružanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Obradović je izjave u kojima se tvrdi da Rusija ne može da izgubi rat zato što je nuklearna sila nazvao propagandističkim navevši primer Avganistana, Vijetnama i Alžira:

- Ruse su namlatili u Avganistanu, Amerikanci su izgubili Vijetnam, Francuzi su predali Alžir. Niko tada nie rekao bacićemo atomsku bombu zato što gubimo rat - naveo je on.

Na pitanje voditeljke Jelene Pejović koje bi zemlje prve uzvratile ukoliko bi Rusija upotrebili nuklearno naoružanje u Ukrajini on je odgovorio:

- U prvom redu to bi uradile sve evropske države zbog prekograničnog zagađenja zbog čega se nuklearni napad na Ukrajinu može smatrati napadom na pogranične države, a i na sve ostale zbog nuklearnog oblaka. Po strategiji uzajamnog uništenja istog sekunda bi Francuska i Velika Britanija dejstvovale. Moram da kažem da su američke nuklearni potencijali kako je javno saopšteno vam operativne spremnosti. Ali budite sigurni da se nuklearni napad ne ide tako što neko stisne dugme. Njemu prethode pripreme. Računajte na to da je Rusija obaveštajno probušena zemlja. Putin je izgubio rat sa sopstvenim ministarstvom odbrane kada je pobuna Prigožina propala i kada je Prigožin ubijen. Tada se videlo da Rusijom ne vlada jedan čovek - zaključio je Obradović, rekao je on za Kurir televiziju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Драгослав

22.03.2024 10:57

Обрадовић бескрајно срамоти и себе и телевизију која му допушта да гостује.Острашћени мрзитељ и самозвани аналитичар.

Ljubiša

22.03.2024 11:16

@Драгослав - Ma budaletina nevidjena.