UDARNO NAREĐENJE PUTINA Rusija menja taktiku!
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Vladimir Putin je ranije, na sastanku sa predstavnicima svog izbornog štaba, rekao da ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni Specijalne vojne operacije i da postepeno napušta aktivnu odbranu u korist ofanzive. Ruske oružane snage imaju punu kontrolu nad inicijativom u Ukrajini, istakao je predsednik Rusije.

- Biće još gore jer je Putin  rekao da se ruska vojska udaljava od aktivne odbrane. Izgleda da se pomeraju na ofanzivniju poziciju - primetio je analitičar.

Kako navodi Merkuris, u protekla 24 sata počelo je da se pojavljuje sve više novih izveštaja koji ukazuju na napredovanje ruske vojske u Ukrajini. Ekspert je naveo oblasti u centralnom delu Donbasa kao ključnu oblast postepene ofanzive Rusije.

- Mislim da već možemo da kažemo da smo blizu prodora Rusije na mnogim mestima - zaključio je britanski stručnjak.

U sredu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading