prevara osiguranje
Foto: Alo/LadBible

Bizarna priča stiže iz Tajvana, gde je muškarac identifikovan samo po prezimenu Čang optužen za pokušaj prevare osiguranja.

On je, navodno, hteo da naplati više od milion evra, jer su mu noge amputirane zbog promrzlina, prošlog februara, prenosi LadBible.

Mladić (24) tvrdi da je zadobio promrzline nakon nesreće sa skuterom. Lekari nisu imali drugu opciju nego da mu amputiraju noge do kolena.

Međutim, tužilaštvo ga tereti da je u dogovoru sa školskim drugom, Liao (24), napravio bizaran plan.

U sudskim dokumentima se navodi da je potopio noge u kantu sa suvim ledom, gde je temperatura dostizala -78 stepeni Celzijusa.

Tužilaštvo tvrdi da ga je saučesnik vezao kablovima za stolicu, a da je noge držao u kanti najmanje 10 sati.

Tajvanski biro za krivične istrage (CIB) tvrdi da je Čang obezbedio više paketa s visokim isplatama samo nekoliko dana pre nesreće.

Pred sudom se čulo da je pokušao da naplati odštetu u pet osiguravajućih kuća, ali uzalud. Ukupan iznos dostigao je milion evra.

“Tajvan je subtropski region i nema poznatih slučajeva ozbiljnih promrzlina koje bi zahtevale amputaciju. U danima kada se nesreća dogodila izmerene su temperature između šest i 17 stepeni, što je previše toplo za promrzline”, saopštio je CIB.

Tokom racije 2023, policija je u Čangovom stanu pronašla kantu koju je optuženi najverovatnije koristio, kao i polistirensku kutiju u kojoj se nalazio suvi led.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading