Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

Putin je istakao da su ga neke kolege, a koji nisu zvaničnici administracije, obavestile da postoji ideja da se Navaljni razmeni za neke ljude koji su u zatvoru u zapadnim zemljama, prenosi Interfaks.

"Možda mi verujete, možda ne, ali osoba koja je razgovarala sa mnom još nije završila rečenicu, ali ja sam rekao da se slažem", rekao je Putin novinarima na konferenciji o predsedničkim izborima.

On je napomenuo da je za to postojao jedan uslov, a da je to da se Navaljni ne vraća u Rusiju.

Ruski predsednik je takođe nazvao smrt opozicionara "tužnim događajem", a istovremeno je pomenuo da ovo nije izolovan slučaj smrti zatvorenika, već da se dešava u zatvorima širom sveta.

Vladimir Putin je u nedelju odneo ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima, nakon čega je saopštio da protesti tokom predsedničkih izbora koje je protiv njega organizovala opozicija, a koje je inspirisao Navaljni, nisu imali efekta, ali da ljudi koji su sprečili građane da glasaju aktima vandalizma treba da budu kažnjeni.

Ruske vlasti su saopštile da je Navaljni, najistaknutiji kritičar predsednika Vladimira Putina, umro 16. februara u zatvoru prirodnom smrću.

On je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog i zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda "osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti".

Njegove pristalice, uključujući i njegovu udovicu Juliju, tvrde da je Navaljni ubijen, ali Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost u smrt lidera opozicije.

U Rusiji je smatran za zapadnog plaćenika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading