milojko spajić
Foto: Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

„Koliko sam upoznat, Šaranović iz privatnih obaveza nije prisustvovao sednici Vlade“, kazao je Spajić.

Komentarišući izbor v.d. direkora policije kazao je da Vlada nije obavezna da izabere kandidata kojeg predlaže ministar.

„Kandidat ministra Šaranovića nije imao potrebnu većinu na Vladi. Dešava se, ništa strašno. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbednošću u državi. Postavljajući na čelo jedne takve institucije čoveka koji ne odgovara ima konsekvence za državu. Vlada je, nakon odbijanja ministrovog predloga, ovlastila premijera da izabere drugog“, kazao je Spajić.

Premijer je kazao da je pitanje za Demokrate hoće li napuštati Vladu, ali i dodao da je od EBRD dobijena informacija da su zainteresovani za nastavak izgradnje auromputa i odobre kredit od 200 miliona evra, saopštio je premijer Milojko Spajić na konferenciji za novimare nakon današnje sednice Vlade.

On je kazao da će Crna Gora od EK dobiti grant  od 200 do 250 miliona evra.

“Pripremali smo i opciju B da Crna Gora sopstvenim sredstvima uđe u realizaciju tog projekta. Današnjim korakom od EBRD uz podršku EK i posebno evropskog komesara  Olivera Varheljija, vrlo brzo ulazimo u proceduru pretkvalifikaciinog dela potencijalnog izvođača radova. Tako ćemo što kažu Japanci imati dve ptice jednim kamenom”, istakao je Spajić.

On je dodao da žale zbog kampanje u javosti da Vlada odbija povoljne ponude za finansiranje.

“To nije istina. Činjenica da imamo opcije je doprinela tome da međunarodni partneri ubrzaju procedure”, kazao je Spajić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading