dragan krapović
Foto: Printscreen/YouTube/ Vlada Crne Gore

Krapović je Tužilaštvu podneo prijavu povodom nestanka oružja iz vojnog magacina u Brezoviku iz 28. avgusta 2020. U pitanju su municija i automatsko oružje.

Kako je saopštio na konferenciji za medije, informacije su prikupljene na osnovu dokumenata koji imaju stepen tajnosti, zbog čega ne može iznositi više detalja.

„Cenim da je potrebno da Tužilaštvo intenzivira radnje u ovom slučaju. Ne želim da kažem da je tužilac radio loše, ali činjenica je da nemamo tužilački epilog. Imam pravo da sumnjam, jer se ovo desilo dva dana pred održavanje parlamentarnih izvora u Crnoj Gori. Meni to izaziva dodatnu sumnju da je bilo pokušaja nasilne promene izborne volje građana“, kazao je Krapović.

Kazao je i da o detaljima ne može da govori, jer postoji oznaka tajnosti na ovom slučaju. Istakao je i da ne može da odgovori na pitanje je li to moglo da se uradi bez znanja tadašnjeg ministra odbrane Predraga Boškovića.

„Mogu da kažem da ja kao ministar ne bih dozvolio da se tako nešto dogodi. Znamo tri institucije kod kojih je oružje završilo, ali zbog tajnosti ne mogu da kažem o kojim ustanovama je reč“, naglasio je Krapović.

„Radović nezakonito izabran“

Upitan da prokometariše da li Demokrate podržavaju Vladu, ministar je kazao da je to pitanje za organe partije, te da on ima lični stav koji nije hteo da iznese dok o tome ne obavesti prvo partiju.

„Smatram da je gospodin Radović imenovan potpuno nezakonito. Mislim da se ušlo u zonu krivične odgovornosti, jer je Radović izabran suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima i nadležne institucije moraju da daju odgovor na to pitanje. Očekujem da u ovom slučaju tužilaštvo radi svoj posao, a ja nemam pravo da kažem da li je ovo krivično delo“, naveo je Krapović.

On je dodao da sednice stranačkih organa nisu još zakazane.

Ponovio je da Crna Gora neće slati vojnike u Ukrajinu.

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading