andrija mandić
Foto: Printscreen/YouTube/ Skupština Crne Gore

„Svojom antidemokratskom inicijativom, koja je doživela potpuni krah, kako tokom skupštinske rasprave tako i nakon glasanja – DPS je dodatno ojačao Mandićev institucionalni i politički položaj. Dakle, iako se ne dovodi u pitanje legitimitet inicijative, ona je suštinski antidemokratska jer je njen osnovni cilj negiranje izborne volje građana koji su srušili diktaturu Mila Đukanovića. Iako su DPS -ovci pokušavali da zamaskiraju to negiranje izborne volje nekakvom retorikom o EU -integracijama i distanciranjem od Rusije, crnogorska javnost je prozrela stvarne namere kleptokratske partije“, napisao je Vukićević.

On podseća da je povratak crnogorske trobojke na mesto koje zaslužuje da ima, u svrhu opštenarodnog pomirenja, kao i obnova odnosa sa najbližima iskaz  volje i želje ogromne većine građana koji su oborili autokratiju.

„Pretačući takvu narodnu volju u konkretne poteze i ponašanja, a pritom ne kršeći bilo koju zakonsku ili ustavnu odredbu, Mandić je samo pokazao da vodi računa o toj volji. Uostalom, takva se volja uvek može proveriti i na slobodnom referendumu. U navedenom smislu inicijativa DPS -a je antidemokratska, a za našu zemlju je od posebne važnosti da je ona doživela ovakav golem poraz“, zaključio je Vukićević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading