Oglasila se Julija
Foto: AP/Jean-Francois Badias (STR)

Ona je u video snimku na Jutjubu rekla da crpi nadu u velikom broju ljudi koji su prošle nedelje izašli na sahranu njenog supruga, koji je umro u arktičkom zatvoru 16. februara. Njegov grob je od tada prekriven morem cveća.

Pozvala je Ruse da se pridruže protestu 17. marta koji je Navaljni, najistaknutija ruska opoziciona ličnost, pozvao neposredno pre svoje smrti.

- Moramo da iskoristimo dan izbora da pokažemo da postojimo i da nas ima mnogo. Mi smo pravi, živi ljudi, a protiv Putina smo. Morate doći na biračko mesto istog dana i u isto vreme, marta. 17 u podne - rekla je ona.

Njen muž je imao ideju da će demonstranti na taj način izbeći rizik od hapšenja.

- Možete da uništite cedulju, napišete na njoj velikim slovima Navalni.
Šta dalje? Izbor je na vama. Možete glasati za bilo kog kandidata. Možete uništiti glasački listić, napisati na njemu velikim slovima Navalni. Čak i ako uopšte ne vidite smisao glasanja, samo dođi i stani pored biračkog mesta i onda idi od kuće - poručila je ona.

Nakon smrti njenog muža, ona je najavila da će nastaviti njegovu borbu.

Pojavila se na brojnim političkim događajima na Zapadu, uključujući Minhensku bezbednosnu konferenciju i Evropski parlament, a sastala se i sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom.

Kremlj odbacuje njene tvrdnje da je Putin ubio njenog muža i odbio je da komentariše reakciju javnosti na njegovu smrt i sahranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading