"NATO SE MEŠA U UNUTRAŠNJU POLITIKU RUSIJE" Zaharova poslala jasnu poruku svetu: "Ako Berlin ovako nastavi, onda..."
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

- Odmah želim da kažem da za to već znaju preko diplomatskih kanala u Berlinu, ako diraju ruske dopisnike i ipak sprovedu svoje planove do kraja, onda će nemački novinari napustiti Rusiju - rekla je ona u emisiji "Solovjev uživo".

Zaharova je navela da Nemačka namerava da protera ruske novinare i da im ne obnovi vize ili akreditacije za rad u zemlji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je juče nemačkog ambasadora Aleksandra Lambsdorfa na razgovor, a njemu je, između ostalog, rečeno da su pokušaji nemačkih vlasti da ograniče aktivnosti ruskih novinara neprihvatljivi i da takvi postupci neće ostati bez odgovora, navodi RIA Novosti.

Agencija dodaje da je nemački ambasador pozvan na razgovor nakon što je Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, u petak objavila audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete "taurus" i o tome da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Zaharova je rekla i da nedavno odbijanje ambasadora EU u Moskvi da se sastanu sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom otvara pitanja o njihovom radu u Rusiji.

Ona tvrdi i da "sve svoje vreme" ambasadori zapadnih zemalja, članica NATO-a posvećuju mešanju u unutrašnje stvari Rusije.

Lavrov je juče izjavio da je nedavno pozvao ambasadore članica Evropske unije na sastanak uoči predsedničkih izbora u Rusiji, ali su oni, prema njegovim rečima, to odbili dva dana pred sastanak. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading