Bajden
Foto: EPA/EPA-EFE/WILL OLIVER

Anketa Njujork tajmsa i Sijena koledža pokazuje da samo četvrtina glasača u zemlji misli da se zemlja kreće u pravom smeru. Više nego duplo više njih kaže da ih je Bajdenova politika lično povredila, a ne da im je pomogla, a većina misli da je ekonomija u lošem stanju.

Bajdenov rejting neodobravanja skočio je na 47%, što je najviše za vreme njegovog predsedništva, prema anketi Tajmsa/Sijene. On ima slabe rezultate u smislu konsolidacije svoje demokratske baze, uključujući žene, afroamerikance i latino birače.

Osamdeset tri odsto ispitanika koji su glasali za Bajdena 2020. kaže da nameravaju da to urade ponovo, za razliku od 97 odsto Trampovih pristalica koji kažu da nameravaju da ga podrže ove godine. A 10 odsto Bajdenovih pristalica sada kaže da namerava da podrži Trampa.

Što se tiče ključnih pitanja, 78% ispitanika opisuje probleme na južnoj granici kao hitan slučaj ili veliki problem, uključujući 66% demokrata. I dok 82% krivi za situaciju nereagovanje Kongresa, 51% u Bajdenovoj stranci krivi njega što ne sprovodi postojeće zakone.

Sve u svemu, 81% krivi Kongres za ono što se dešava na granici, a 72% krivi Bajdena.

Sa druge strane, upravo objavljena anketa "Quinnipiac" pokazuje da Bajden i dalje ima blagu prednost među biračima u odnosu na Trampa sa 49% registrovanih birača koji podržavaju Bajdena i 45% podržava Trampa, što je neznatno manje u odnosu na anketu Univerziteta "Quinnipiac" od 31. januara kada je Bajden imao 50% podrške, a Tramp 44%. podrška.

Rezultati ankete dolaze u trenutku kada bi Bajden trebalo da održi govor o stanju nacije u četvrtak uveče, prenosi Upi.com

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading