NEMCIMA NEĆE BITI DOBRO POSLE OVE IZJAVE MARIJE ZAHAROVE  Progovorila o spornom snimku "Iskrivljeno, iscenirano..."
Foto: EPA/Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

 "Iznenađujuće? Nikako. Šta to znači? Nedostatak jedinstvene vlade u Nemačkoj. Elite, vlasti i narod nemaju ni odgovornost jedni prema drugima ni povratne informacije. Ovo je direktan dokaz odsustva demokratije", navela je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Prema njenom mišljenju, to takođe pokazuje da je jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj održavanje iluzije narodne demokratije.

„Sve informacije su iskrivljene, njihovo predstavljanje iscenirano, a odgovornost je skinuta sa vlasti“, istakala je Zaharova. Ona je dodala da nemački građani sada imaju „jedinstvenu šansu da se spasu i nateraju zvanične vlasti da direktno razgovaraju o tome šta se dešava u Nemačkoj, gde i ko vodi zemlju. Prethodno je nemački kancelar Olaf Šolc, tokom posete Italiji, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se u Nemačkoj sprovodi temeljna, intenzivna i brza istraga u vezi sa objavljivanjem snimka razgovora između nemačka vojska. Glavna urednica medijske grupe "Rusija danas" i televizijskog kanala "Raša tudej" (RT) Margarita Simonjan saopštila je u petak da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera razgovaraju o tome „kako će bombardovati Krimski most''. Prema njenim rečima, u audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku, „nehajno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“.

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da snimak ukazuje na to da su se Nemci ipak ''ponovo pretvorili u zaklete neprijatelje Rusije''.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading