Sergej Lavrov
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (POOL)

Velika grupa novinara opkolila je šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova nakon ekonomskog foruma u ​​Antaliji u nastojanju da postavi pitanja. Jedan od dopisnika je pitao Lavrova šta misli o izjavi francuskog predsednika.

- Gospodine Lavrov, šta imate da kažete povodom najave francuskog predsednika Makrona da će poslati vojsku u Ukrajinu - upitala je novinarka ruskog šefa diplomatije.

Lavrov se međutim umesto odgovora nasmejao.

- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov se nasmejao na pitanje o predlogu francuskog predsednika Emanuela Makrona da pošalje trupe NATO u Ukrajinu - prenosi TRT.

Lavrov je kasnije na konferenciji za medije rekao da se britanski i francuski oficiri već nalaze u Ukrajini.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da se EU složila da stvori "devetu koaliciju za duboke udare" snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. Takođe je rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da pobedi u ratu dok su prema njegovim rečima lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Nekoliko lidera zemalja NATO i EU izjavili su da ne planiraju da šalju svoju vojsku u Ukrajinu. Istu izjavu dao je i američki Stejt department pozivajući se na predsednika Džoa Bajdena. Zvaničnik Stejt departmenta Metju Miler je naglasio da će svaka zemlja sama odlučiti da li će poslati vojno osoblje u Ukrajinu dok je šef Pentagona Lojd Ostin rekao da će poraz Ukrajine u aktuelnom sukobu dovesti do vojnog sukoba NATO i Rusije.

Makron, koji se našao na udaru kritika zbog toga što je govorio o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu, kasnije je rekao da su svi njegovi komentari o sukobu u Ukrajini pažljivo razmotreni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading