snp
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ TV TEUTA

Predsedništvo DPS-a odlučilo je da pokrene inicijativu o smeni Andrije Mandića sa mesta predsednika Skupštine. Jedan od razloga, kako navode, je poseta predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Šef poslaničkog kluba DPS-a, Andrija Nikolić juče je rekao da je tu i neustavna čestitka povodom dana Republike Srpske. 

“I organizacija posete deklarisanog negatora genocida u Srebrenici, Milorada Dodika, Skupštini Crne Gore, ne predstavlja ništa drugo nego svrstavanje na stranu onih politika koje imaju za cilj razbijanje Bosne i Hercegovine”, rekao je Nikolić. 

Razlozi koje DPS navodi su neprihvatljivi SMP-u, tako da neće glasati za inicijativu, kazao je našem radiju lider te stranke, Vladimir Joković.

“Ako je dolazak predsednika Republike Srpske u Crnu Goru problem, pa da bi trebalo smeniti predsednika Skupštine, onda je to krajnje neprihvatljivo”, naveo je Joković.

Ni Ujedinjena Crna Gora neće dati podršku za smenu Mandića, kaže poslanik Vladimir Dobričanin.

“Ova inicijativa je fijasko. To je politička inicijativa jednog bezumlja koje već 30 godina širi DPS, tako da apsolutno podržavamo i dolazak Dodika. On ima pravo da dođe u Crnu Goru, on je predsednik Republike Srpske”, rekao je Dobričanin. 

Iz Bošnjačke stranke najavljuju da će njihovi poslanici dići ruku za Mandićevu smenu,

“Takođe smatramo da visoki zvaničnici Crne Gore, kao NATO države i države koja ima najbolje dobrosusetske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ne smiju biti promoteri političara koji su direktni izvršioci retrogradnih politika u regiji”, rekao je portparol BS Adel Omeragić. 

Hrvatska građanska inicijativa podržaće predlog DPS-a da se razreši čelnik zakonodavnog doma, potvrdio nam je predsednik te partije, Adrian Vuksanović.

Alo/RTCG

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading