NAPADNUTA AMERIČKA BAZA U SIRIJI  Lansirano pet raketa i jedan dron-kamikaza
Foto: Alo/Tanjug

Baza vojske SAD kod naftnog polja Omar u provinciji Deir ez Zor na istoku Sirije napadnuta je uz pomoć pet raketa i jednim dronom, prenose "RIA Novosti".

"Pet raketa lansirano je na američku bazu kod naftnog polja Omar. Rakete su pogodile južni deo baze", navodi izvor i dodaje da je u napadu korišćen i jedan dron-kamikaza.

Kao odgovor na napad, avioni američkog ratnog vazduhoplovstva izvršili su udar po formacijama koje su u savezu sa Oružanim snagama Sirije u provinciji Deir ez Zor.

Od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, baze, vojni objekti i trupe SAD u Iraku i Siriji bile su izloženi redovnim napadima, za koje su odgovornost preuzimale šiitske militantne grupe iz Iraka.

Podsećanja radi, vojska SAD je ilegalno zaposela oblasti na istoku i severoistoku Sirije, u provincijama Deir ez Zor, el Hasakah i Raka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja ove Bliskoistočne države. Vlasti u Damasku su u više navrata prisustvo američkih trupa na teritoriji Sirije označili kao okupaciju i državnu pirateriju pokrenutu sa ciljem očigledne krađe nafte.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading