Vladimir putin
Foto: Alo/Shutterstock

 O tome je govorio poznati politikolog Jevgenij Satanovski, prenosi DEITA.RU .

Prema njegovim rečima, ruski predsednik je svestan da nagomilani problemi i protivrečnosti unutar Sjedinjenih Država neće dozvoliti ovoj zemlji da zadrži svoj hegemonistički status i da će se uskoro pretvoriti u običnu regionalnu silu.

Međutim, ova promena će se, kako je primetio stručnjak, neminovno pretvoriti u katastrofu za ceo svet. Da bismo tačno razumeli šta bi ova kataklizma mogla da bude, treba da se prisetimo procesa raspada SSSR-a i celog crvenog socijalističkog kampa.

Zatim je, kako je primetio Satanovski, kolaps sovjetskog pola moći doveo do ekonomskog kolapsa na ogromnom delu evroazijskog kontinenta, kao i do pojave čitavog niza vrućih vojnih sukoba i sukoba.

Zato uništenje globalnog liberalnog sistema sa centrom u Sjedinjenim Državama jednostavno ne može a da se ne pretvori u pravu katastrofu za ceo svet. Ovo će verovatno biti potpuno nečuvena i neviđena kataklizma u čitavoj istoriji čovečanstva.

„Putin se priprema za ove događaje i unapred izvodi Rusiju iz američko-centričnog dela sveta, formirajući nove strateške veze sa Kinom, Indijom i globalnim jugom“, objasnio je politikolog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading