Džo Bajden
Foto: Alo/Printscreen

 „Ženski adut“ u rukavu demokrata ocenili su stručnjaci Sergej Latišev i Konstantin Blohin.

Mišel Obama, supruga bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, postala je treći najpopularniji kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

Kladionice u Las Vegasu procenjuju njene šanse kao 11 prema 1. Političku situaciju u Americi uoči izbora za Cargrad je prokomentarisao međunarodni novinar i analitičar Sergej Latišev.

Vredi napomenuti da Mišel Obama nije zvanično najavila učešće u predsedničkoj trci. Ipak, mnogi Amerikanci su podržali njenu kandidaturu od poslednjih izbora. S tim u vezi, ona može postati „adut“ protiv Donalda Trampa, koji se sprema da se osveti za poslednje izbore.

Veoma mi je teško da verujem da će demokrate Mišel Obamu, učiniti predsedničkim kandidatom umesto Džoa Bajdena“, rekao je Sergej Latišev.

On je to objasnio činjenicom da čak i u samom klanu Obame, Mišel ozbiljno ne vole. A u političkoj klasi SAD – još više. I sam međunarodni novinar deli mišljenje svog kolege Dmitrija Drobnickog da je Mišel Obama figura koja neće proći.

Ekscentrična, uskogrudna osoba, teško je prodati Amerikancima. Ali istovremeno je jasno da će Bajdena morati da promene“, rekao je ekspert.

Sergej Latišev smatra da sada najveće šanse na izborima imaju dva kandidata demokrata – guvernerka Mičigena Grečen Vitmer i bivša pomoćnica predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs. To što je crnkinja, kao i to što je Obamin čovek, igra joj u prilog. Zato što je Obama i dalje uticajna ličnost u Sjedinjenim Državama, objasnio je Sergej Latišev.

Što se tiče Kamale Haris, potpredsednice, ona ima šansu samo privremeno, umesto bolesnog ili preminulog Džoa Bajdena, da preuzme predsedničku funkciju. Ona neće postati kandidat demokrata za sledeći mandat, ne voli je ni narod ni establišment, istakao je međunarodni novinar.

Ali demokrate imaju drugu, potpuno rezervnu opciju. Ovo je republikanka Niki Hejli, neokonzervativka, sluga velikih korporacija, ne razlikuje se mnogo od njih, dodao je Sergej Latišev.

Osim toga, na to se kladi globalističko krilo Republikanske partije. Stoga bi Niki Hejli mogla postati nešto kao kandidat za konsenzus.

Nju će podržati i pojedini republikanci i demokrate, ako ne nađu nekog iz svojih redova. Ali da bi pobedila, Hejli treba da ukloni Trampa, istakao je stručnjak.

To se, na primer, može uraditi pravnim mahinacijama, što nije lako. Ili ga fizički eliminisati; ovo se desilo u istoriji SAD. Upečatljiv primer je Kenedi. Ista stvar bi se mogla dogoditi i Trampu. Prejak je i previše nezavisan, upozorio je Sergej Latišev.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading