Kanditatura za izbore
Foto: AP/Belarusian Presidential Press Service via AP

- Kandidovaću se, prenesite to njima (opoziciji) - naveo je Lukašenko novinarima, kako prenosi beloruska novinska agencija Belta.

Lukašenko je ocenio da, što teža situacija bude, opozicija će raditi aktivnije da uzdrma belorusko društvo.

- Što jače pokušaju, veća je verovatnoća da ću se kandidovati. Ne brinite, učinićemo sve da zaštitimo Belorusiju - istakao je beloruski lider.

Upitan da kaže da li te njegove reči mogu da se tumače da je predizborna kampanja počela, Lukašenko je rekao da je već dovoljno pričao o izbornom ciklusu i naporu (opozicije) da uzdrmaju situaciju u zemlji uoči predsedničkih izbora, što je, kako je rekao, "kulminacija izbornog ciklusa".

- To vam je izborni ciklus. Zvanično ili nezvanično... Kakvo pitanje, takav i odgovor. Ako su vam potrebni detalji, biću direktan sa vama: ne mogu da kažem ništa novo. Pred nama je godina do izbora. Mnogo stvari se može promeniti. Prirodno, ja i većina nas, društvo, reagovaće na promene koje će se desiti u našem društvu i situacije koje ćemo imati pre izbora - dodao je 69 -godišnji Lukašenko, koji je predsednik Belorusije od 1994. godine.

U Belorusiji se danas održavaju parlamentarni i lokalni izbori.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading