Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Francuski farmeri probili su kapije 60. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Parizu u znak protesta zbog dolaska predsednika Emanuela Makrona koji se obratio medijima pod jakim obezbeđenjem!

Poljoprivrednici su u Pariz stigli na traktorima i proveli noć u šatorskom kampu u blizini izložbenog centra.

 

 

Oni protestuju zbog dolaska Makrona sa kojim su prethodnog dana odbili da raspravljaju, iako im je on ponudio razgovor o merama koje bi olakšale položaj farmera.

U jednom momentu došlo je do sukoba farmera sa policijom, pa su pripadnici snaga bezbednosti završili u slami sa jaganjcima.

 

 

Makron, zabarikadiran daleko od gneva poljoprivrednika, rekao je da neće odgovoriti za nekoliko sati na ovu poljoprivrednu krizu, da ona „neće biti rešena ni danas ni tokom ovog sajma poljopriovrednika“ i da u pronalaženju rešenja moraju biti „skromni i lucidni“.

Francuski poljoprivrednici nedeljama protestuju, zahtevajući od Vlade Fancuske da im obezbedi veća primanja i povoljnije administrativne uslove.

 

 

Oni su nezadovoljni zbog sve većih troškova za gorivo, kašnjenja u isplati subvencija Evropske unije, kao i sve veće birokratije i konkurencije kada je reč o uvozu robe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading