Donald Tramp
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Isplata uključuje kaznu od 354,9 miliona dolara koju je sudija državnog suda na Menhetnu Artur Engoron odredio sredinom februara, preneo je Rojters.
Engoron je takođe odredio Trampovim sinovima, Donaldu Trampu mlađem i Eriku, da svaki od njih plati skoro 4,7 miliona dolara. 

Bivšem finansijskom direktoru Organizacije Tramp Alenu Vajselbergu, naređeno je da plati 1,1 milion dolara.

Engoron je takođe izdao Trampu zabranu na tri godine da predvodi bilo koju njujoršku kompaniju ili traži kredit od banaka registrovanih u državi Njujork, dok je njegovoj dvojici sinova zabranjeno da preuzmu liderske pozicije u firmama dve godine.

Sudija je rekao da se "potpuni nedostatak kajanja optuženih graniči sa patološkim".

Tramp je za to optužio demokrate Džejms i Engorona, za korupciju, a slučaj je nazvao lovom na veštice od strane političkih protivnika. 

Engoron je odbio zahtev Kliforda Roberta, advokata otuženih, da odloži izvršenje presude za 30 dana  kako bi se omogućio "uredan proces nakon presude".

"Niste uspeli da objasnite, a još manje opravdate, bilo kakav osnov za odlaganje. Uveren sam da će Apelaciono odeljenje zaštititi vaša žalbena prava", napisao je sudija Robertu u mejlu poslatom u četvrtak ujutru.

Letiša Džejms prethodno je saopštila da je spremna da pokrene proces zaplene imovine Donalda Trampa ukoliko on ne bude u mogućnosti da isplati 454,8 miliona dolara određenih presudom.

"Ako nema sredstava da plati, tražićemo mehanizme za izvršenje presude na sudu i zahtevaćemo od sudije da zapleni njegovu imovinu", rekla je Džejms u intervjuu za ABC News.

Ona je pomenula Trampov neboder na Vol stritu i istakla da finansijski prekršaji nisu bez posledica.

Ovo predstavlja drugi građanski spor koji je Tramp izgubio, nakon prethodnog koji je dobila spisateljica Džin Kerol.

Ona je bivšeg predsednika optužila za silovanje, a Trampu je naređeno da joj isplati 83,3 miliona dolara odštete, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading