tramp dobio pismo
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Na događaju, održanom u Južnoj Karolini, u kojem je učestvovala i javnost, Tramp je još jednom napao evropske zemlje koje ne ispunjavaju svoje finansijske obaveze u NATO-u u jeku ukrajinskog sukoba.

- Zaista se suočavamo sa ratnom mašinom. Rusija je pobedila i Napoleona. Da, oni su ratna mašina - kazao je Tramp.

Tramp je dodao da je i Ruska Federacija veća od evropskih zemalja i ukazao na potrebu da saveznici Vašingtona povećaju potrošnju na odbranu, pošto SAD sada troše 150 milijardi dolara više.

- Situacija u Ukrajini više utiče na evropske zemlje Atlantskog saveza nego na Sjedinjene Države. Evropa nema okean da ih zaštiti, stoga moraju da počnu da plaćaju - poručio je on.

Republikanski kandidat je više puta izjavio da bi, ako pobedi na ovogodišnjim izborima, mogao da okonča sukob za 24 sata , pošto je u "veoma dobrim odnosima" sa liderima Rusije i Ukrajine.

On je takođe osudio spoljnu politiku aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, tvrdeći da je svet učinila opasnijim mestom.

- Pre nego što uopšte stignem u Ovalnu sobu, ubrzo nakon što pobedimo na predsedničkim izborima, rešiću užasni rat između Rusije i Ukrajine. Vrlo brzo ću to srediti - rekao je ranije Tramp tokom mitinga u Fort Majersu na Floridi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading