AVDIJEVKA JE PALA Oglasio se Medvedev: Ako Rusija izgubi, ovi gradovi su SLEDEĆI
Alo! Ilustracija/A.V

On je naglasio da se Rusija neće odreći osvojenih ukrajinskih teritorija čak ni po cenu nuklearnog sukoba sa Zapadom.

- Zamislimo na trenutak da je Rusija izgubila i da je pobedila Ukrajina sa saveznicima. Kako bi izgledala takva pobeda naših neprijatelja odnosno neonacista i njihovih zapadnih sponzora? Više puta je rečeno da bi to značilo povratak na granice iz 1991. godine odnosno direktan i nepovratan kolaps današnje Rusije koja po Ustavu uključuje nove teritorije. A onda bi došlo do nasilnog građanskog rata sa konačnim nestankom naše zemlje sa mape sveta. Desetine miliona žrtava. Smrt naše budućnosti. Slom svega na svetu - navodi Medvedev na svom kanalu na Telegramu.

Medvedev, koji je sada zamenik predsednika saveta bezbednosti, upozorava da će takav scenario dovesti do nuklearnog rata

- A sada glavno pitanje! Da li ti idioti zaista veruju da će narod Rusije progutati takvu podelu svoje zemlje i da će rukovodstvo države na čelu sa vrhovnim komandantom Oružanih snaga Ruske Federacije u tom slučaju drhtati u ruci da donosi najteže odluke - navodi Medvedev misleći na stav šefa britanskog ministarstva odbrane Granta Šapsa koji je rekao da "svet ne može sebi da priušti" pobedu Rusije.

Medvedev navodi da će "biti sasvim drugačije" u tom slučaju.

- Kolaps Rusije će imati mnogo strašnije posledice od rezultata čak i najdužeg rata. Pokušaji da se Rusija vrati u granice iz 1991. godine dovešće samo do globalnog rata sa zapadnim zemljama u kome ćemo upotrebiti ceo strateški arsenal naše države - upozorava nekadašnji predsednik Rusije.

Medvedev je naglasio da se na meti Moskve nalaze Kijev, Berlin, London i Vašington, ali i druga "prelepa istorijska mesta" koja su odavno uvrštena u ciljeve nuklearne trijade.

- Hoćemo li imati hrabrosti da to učinimo ako je u pitanju nestanak hiljadugodišnje zemlje, naše velike Otadžbine, a žrtve koje je narod Rusije podneo tokom vekova postanu uzaludne? Odgovor je očigledan. Zato je bolje da nam vrate sve pre nego što bude prekasno ili ćemo sami da vratimo uz maksimalne gubitke za neprijatelja. Baš kao Avdijivku. Naši ratnici su heroji - dodao je Medvedev.

(Z.K./Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading