Hag
Foto: Printscreen/Printscreen/ Twitter

Kako navodi De Telegraaf, došlo je do sukoba pristalica i protivnika eritrejskog režima. Prema izveštaču ANP-a, izgrednici su oterani prema Šildersvajku. Vatrogasna jedinica je i dalje zauzeta gašenjem zapaljenih vozila.

Za rasteravanje izgrednika korišćen je suzavac. Zapaljeno je nekoliko vozila, uključujući policijska. Nekoliko policajaca i interventnih policajaca je takođe povređeno i na njih je bacano kamenje. Nije poznato koliko je policajaca povređeno.

Ni Opera Hall Centar nije ostao netaknut. Na zgradi su razbijeni prozori i izbio je požar. Interna policija je morala da zaštiti zgradu. Policijski sindikat ACP saopštio je na društvenim mrežama da su izveštaji o nasilju šokantni.

"Policajci pokušavaju da zavedu red, dok ih gađaju kamenicama, a njihova vozila gore u plamenu. Vratite se svi kući bezbedno!", navedeno je u objavi.

Tokom nereda gađana su i vatrogasna vozila. Portparol vatrogasne brigade rekao je da su oštećena ogledala i stakla na tri vozila.

Vatrogasna jedinica u početku nije bila u stanju da se izbori sa požarom jer je bilo previše nesigurno.

"Prvo smo dobili dojavu o policijskom automobilu koji je zapaljen. Morali smo da se povučemo jer situacija nije bila bezbedna. Kasnije se policijski kombi takođe zapalio na tom mestu. Tu smo se zaglavili i gađali su nas, oštetili vozila i naterali nas da se povučemo. Zatim smo postavili ograde na prozorima naših vozila kako bismo mogli da ugasimo požare."

Portparol govori o "veoma gadnoj situaciji".

"Na sreću, niko nije povređen."

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
hag

Komentari (0)

Loading