Kolin Pičfork
Foto: Alo/Profimedia

Ožalošćena majka devojčice izuzetno je kivna na odluku suda koja je usledila ubrzo nakon informacije da će pedofil ostati iza rešetaka.

"On se bori da izađe na slobodu, nemam reči. Ne znam šta da kažem, iskreno. Ubio je dve devojčice, znam šta bih uradila, bacila bih ključ", rekla je Barbara, majka Daun Ašvort.

Pod tim da "bace ključ" aludirala je da osuđeni muškarac treba da ostane iza rešetaka do kraja života.

Odbor za uslovni otpust će se opet sastati da bi odlučio da li će Pičforka pustiti na slobodu nakon 33 godine provedenih u zatvoru.

U saopštenju od ponedeljka, Odbor za uslovni otpust rekao je da je molba silovatelja za ponovno razmatranje njegovog slučaja opet odobrena.

Sada će se suočiti sa novim većem od tri člana koji čine ovaj Odbor, a u čijim će rukama biti sudbina Kolina Pičforka.

"Ovo veće će sprovesti reviziju slučaja gospodina Pičforka, uključujući saslušanje usmenih dokaza i odlučiće da li ispunjava pravni test za puštanje na slobodu", navodi se u saopštenju.

"Oslobađanje može da odredi samo Odbor za uslovni otpust i samo oni mogu da odluče da li će muškarac ostati u zatvoru", naveo je Odbor.

Podsetimo, Pičfork je silovao i zadavio Lindu u Narborou pošto je odbacio ženu na večernji čas i dok je njegov sinčić spavao u kolima. Tri godine kasnije, silovao je i ubio Daun u sličnom napadu u obližnjem Enderbiju.

Ubica je bio prvi kriminalac uhvaćen revolucionarnim DNK profilisanjem čiji je pionir bio Alek Džefriz sa Univerziteta Lester. Uhvaćen je posle prvog masovnog skrininga DNK profila, kada je 5.000 muškaraca iz tri sela dobrovoljno dalo uzorke krvi ili pljuvačke. Poklapanja tada nije bilo. Međutim, 1987. godine Pičforkov kolega pekar, koji je u to vreme bio šegrt i želeo da pokrene svoj biznis, hvalisao se okolo kako će dobiti 200 funti da bi "glumio" Pičforka i dao uzorke u njegovo ime. Sve je prijavljeno policiji i Pičfork je kasnije uhapšen. Tokom 1988. godine je osuđen na doživotnu robiju. Minimalna kazna je iznosila 30 godina, a 2009. smanjena na 28.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading