andrej milović
Foto: Printscreen/Youtube/Radio Televizija Herceg Novi

To proizilazi iz medijskih nastupa ministra pravde od kada je stupio na funkciju.

Crnogorska "Borba" podseća, nakon što je stupio na funkciju, Milović je prvi intervju dao Pobedi Draška Đuranovića, a čija agenda otvoreno za zastupa ideologiju Mila Đukanovića i njihovih satelitskih partija a takođe je u samom početku mandata pokušao da glumi nekadašnjeg direktora ANB-a  Sava Kenteru kada je kazao da svako ko ne bude poštovao državo treba da bude procesuiran.

Interesantno je da je i prvi potez koji je počinio ministar pravde iz redova Pokreta Evropa sad uklanjanje slike Paje Jovanovića iz svog kabineta „Seoba Srba“ i postavljanje tzv. „Justicije“ što je bila jasna poruka kakvu će agendu pratiti Andrej Milović. Sliku je u kabinet postavio Vladimir Leposavić a zadržao je i ministar pravde u Vladi Dritana Abazovića Marko Kovač.

Ministar pravde Andrej Milović i narednih nedjelja se pokazao kao tempirana bomba u temeljima Spajićeve Vlade. Pored intervjua Pobjedi, u kom je komentarisao stanje u bezbjednosnom sektoru, što nije njegova ingerencija, poručio je sudovima da svakog ko ne poštuje državu Crnu Goru osude kako bi se popunili zatvorski kapaciteti.

A sve je kulminiralo u petak na sednici na Odboru za bezbednost i odbranu. Međusobne optužbe ministra pravde i šefa Specijalnog policijskog odelenja su obeležile sednicu a Milović niti jednim slovom nije pomenuo DPS u kontekstu kriminalnog delovanja. Nije se moglo čuti gotovo ništa od galame Milovića i konstantnog optuživanja šefa SPO-a i građanskog pokreta URA za kriminalno delovanje dok su ih samo usputno pomenuli poslanici koalicije ZBCG, Demokrata i URE. Međutim, nedovoljno glasno, imavši u vidu da su pljuštale oštre optužbe sa svih strana.

A kolika je sličnost sa retorikom DPS-a pokazuje i najskoriji tvit ministra koji je dva dana unazad govorio o određenom svešteniku koji je počinio krivična dela. Milović nije želeo da kaže o kakvom krivičnom delu je reč a "Borba" je juče ekskluzivno objavila da se zamonašio nakon što je počinio to krivično delo.

U hrišćanskoj i monaškoj praksi naravno nije strano da se neko lice pokaje za svoje pređašnje radnje i da svoj život okrene Bogu i počne da živi manastirskim životom. To Milović očigledno nije uvideo kada je govorio o „popu kriminalcu“ što je svojstveno samo najokorelijim DPS-ovcima i komitama koji iz dana u dan pokušavaju da nanesu štetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Srbi pravoslavci u Crnoj Gori još uvek nisu zaboravili dešavanja iz 2020. godine kada je tadašnja Bogoboračka vlast pokušala da otme svetinje Srpske pravoslavne crkve i koja je privodila sveštenike, te su i dalje, nazovimo, „alergični“ na ovakve pojave i na ovakve ekscese nekog Vladinog službenika. S tim u vezi, jasni su pokušaji Milovića da i on bude taj koji će targetirati Srpsku pravoslavnu crkvu i iz kakve kuhinje ovakvi napadi dolaze.

pogled.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading