avion
Foto: Shutterstock

Kreg Sturt, 46, iz Sloua, prošao je kroz različite bezbednosne kontrolne punktove i kontrolu pasoša na terminalu 5 aerodroma Hitrou ne pokazujući nikakva dokumenta.

Veruje se da je Sturt išao blizu iza putnika ispred njega, prateći ga dok je prolazio kroz aerodrom. Ovaj 46-godišnjak se ukrcao u avion Britiš ervejza za Njujork, pronašao slobodno mesto i uživao u besplatnoj hrani i piću u njemu.

Međutim, nezaposlenog Krega su zaustavili naoružani zvaničnici ubrzo nakon iskrcavanja iz aviona kada nije mogao da pokaže pasoš.

On je vraćen u Veliku Britaniju čarter letom, uhapšen je potom i odveden u psihijatrijsku bolnicu u Readingu.

Međutim, on je navodno pobegao iz bolnice, nije se pojavio na svom sudskom saslušanju i predmet je žalbe nestale osobe od 22. januara

Jutros je ponovo uhapšen u Ričmondu u Londonu jer se nije pojavio pred sudom i priveden je.

Njegov stariji brat Li Smit rekao je za Sun: „Ne znam kako je Kreg uspeo da izbegne obezbeđenje na najvećem aerodromu u Velikoj Britaniji i odleti u Ameriku bez pasoša i karte“. Dodao je: „Smešno je da se ovo može dogoditi. Ako je Kreg, sa problematičnom prošlošću, mogao da izbegne obezbeđenje, onda bi verovatno bilo ko drugi sa zlokobnim motivima mogao učiniti isto. „Glave treba da se kotrljaju. Kako je to dozvoljeno da se desi?’

Incident je opisan kao velika sramota za Hitrou i granične snage.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je Metrou da je incident stvar policije i nisu mogli da ga komentarišu.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading