Vladimir Putin i Taker Karlson
Foto: EPA/EPA/EFE

- Može on sam da se snađe. Sama Karlsonova ličnost i njegov dolazak u Rusiju, intervju sa Putinom je događaj koji ima poseban odjek. Ne samo u Americi, već i u našoj zemlji - kazao je Peskov.

On je dodao da je za Rusiju važno da što više ljudi širom sveta sazna za pogled na svet ruskog lidera iz intervjua koji će biti objavljen 9. februara u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

- Očigledno je da je reč o intervjuu koji se čeka i koji će se čitati i analizirati danima - ocenio je on.

Zaplena imovine "Rosnjefta" u Nemačkoj neće proći bez posledica
Peskov je naveo da će moguća nacionalizacija imovine "Rosnjefta" u Nemačkoj zapravo biti eksproprijacija tuđe imovine.

- Takvi koraci potkopavaju ekonomske pravne temelje u evropskim zemljama, smanjuju poverenje investitora i sigurno će imati duboke posledice, pre svega pravne, a zatim ekonomske - ukazao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, Moskva i Berlin ne vode dijalog na nivou vladinih agencija, pošto su kanali komunikacije uništeni.

- Rusija je uvek štitila svoje građane i domaće kompanije i stoga ne isključujemo ništa da zaštitimo naše interese i da se suprotstavimo nezakonitim koracima. Za sada sama kompanija štiti svoje interese - poručio je Peskov. 

Nemačka vlada preduzima korake da nacionalizuje podružnice "Rosnjefta" nakon što ih je prenela pod spoljno upravljanje Nemačke savezne mrežne agencije. 

Sa svoje strane, "Rosnjeft" je podneo ustavnu žalbu nemačkom Saveznom administrativnom sudu protiv prelaska svojih podružnica na eksterno upravljanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading