MILOVIĆ BI DA IZRUČUJE SRBE KURTIJU, A BRINE ZA LJUDSKA PRAVA TURSKOG ŠEFA MAFIJE! Kovač RASKRINKAO Spajićevog ministra
Foto: Printscreen/Youtube

Kovač je podsetio da je on, koristeći diskreciono ovlašćenje, odbio izručenje srpskih državljana institucijama u Prištini.

“Jedna od prvih izjava aktuelnog minsitra pravde Andreja Milovića bila je oštra kritika u pogledu tih mojih odluka, kada je rekao da je tim dovedena u pitanje pozicija Crne Gore u odnosima sa intitucijama u Prištini i doveo u pitanje mogućnost da ministar u Prištini tako sutra odbije izručenje lica koje bude Crna Gora potraživala”, rekao je Kovač.

Milovića, ocenio je on, nije interesovalo da li su tim srpskim državljanima ugrožena ljudska prava i osnovne slobode.

“Očigledno da se bivšim pripadnicima Vojske Jugoslavije i veteranima kosovskog rata nije poklanjala pažnja u smislu poštovanja ljudskih prava, a koje vidimo da je Milović i te kako ima za turskog državljanina Binalija Čamgoza”, istakao je Kovač.

“Da li je moguće da je Miloviću bitniji rad prostate i mokraćnih kanala Čamgoza od nacionalne bezbednosti”

Kako je rekao, ako zaključimo da je pravni aspekt priče o Binaliju Čamgozu zaokružen i da ne postoji nijedna povreda u slučaju izručenja – jer su to konstatovali svi mogući sudovi – izlišno je pričati da će nekome biti povređena ljudska prava.

Tvrdi i da njegovo zdravstveno stanje, koje je isticano, ne može biti razlog za neizručenje.

Tako, kaže, dolazimo do političkog, diskrecionog ovlašćenja ministra.

“Šta je to politički motivisalo da ovo lice, šef organizovane kriminalne grupe, jedne od najvećih u Turskoj, bude zaštićen u Crnoj Gori? Da li je to politički motiv? Da li je bezbednosni motiv da on bude u Crnoj Gori? Ili je Milović bacio bezbednosnu bombu u Crnu Goru? Da li je moguće da mu je bitniji rad prostate i mokraćnih kanala čoveka koji je optužen za najteža krivična dela u matičnoj zemlji od nacionalne bezbednosti”, upitao je Kovač.

Dodao je da je neverovatno da čuvamo osobu za koju postoje indicije da je pretila članu vlade.

“Čoveku koji ima tu kriminalnu pozadinu dozvoljavamo da bude ovde i samim tim, verovatno, privlačimo i neke druge članove organizovanih kriminalnih grupa, možda i suprotstavljene”, ukazao je Kovač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading