NIJEDNA ZEMLJA NIJE SIGURNA OD OVAKVIH NAPADA? Moćna sila poslala jasnu poruku Amerikancima
EPA

Govoreći o dva izveštaja u kojima je detaljno otkrivena strategija američke vlade u vezi sa sajber odvraćanjem i neselektivne sajber-napade na saveznike SAD i druge zemlje, on je rekao da veliki broj slučajeva govori o tome kako američka vlada koristi svoju ''nadmoć i prevlast'' da deluje bezobzirno u sajber prostoru, što dovodi u opasnost međunarodno pravo i poredak u sajber-prostoru, ugrožava sajber mir i bezbednosti, i šteti bezbednosnim i razvojnim interesima Kine i drugih zemalja, prenela je agencija Sinhua.

''Sa neuporedivom kontrolom nad globalnim internet resursima, poznato je da je američka vlada isključila zemlje sa interneta, nanevši ozbiljnu štetu njihovoj društvenoj stabilnosti i ekonomskoj sigurnosti'', rekao je Vang i dodao da Vašington koristi svoju dominaciju nad globalnim operativnim sistemima i internet uslugama za masovno, neselektivno praćenje i krađu podataka, kršeći pravo na privatnost građana mnogih zemalja.

On je istakao da je američka vlada ''očigledno podržala'' organizacije koje izvode sajber-napade, kako bi oni takve napade izvodili na vladine agencije, važne organizacije i kritičnu infrastrukturu mnogih zemalja u svetu, uključujući saveznike SAD.

''Bez preterivanja, SAD su izvor broj jedan sajber rizika i izazova. Nijedna zemlja na svetu ne može da se izoluje od pretnje američkog sajber napada'', rekao je Vang.

BONUS VIDEO

 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading