Ubistvo
Foto: Alo/Printscreen

Oni se terete da su tabletama omamili Sašu Kulišića u nameri da ga ubiju, zajedno sa maloletnom ćerkom prvoosumnjičenog i oštećenog, po prethodnom dogovoru. U pritvoru je i četrnaestogodišnja ćerka, za koju se sumnja da je i ona bila deo plana torture koji je skovala njena majka.

U rešenju o pritvoru Okružnog suda u Doboju detaljno je navedeno kako su to uradili, prenosi ATV iz Banjaluke. Kobnog dana, u jutarnjim satima, maloletna ćerka je krenula u realizaciju plana. U očevu vodu je stavila tablete "Treana", koje se inače koriste za šizofreniju.

Koristila je istu tečnost da mu napravi limunadu sa namerom da ga uspava i omami. Nije bilo prvi put. Tablete joj je nabavila sestra osumnjičenog A. K., Sašina supruga, prenosi banjalučka ATV.

Pošto je Saša zaspao, ćerka je obavestila majku i svog 19-godišnjeg ljubavnika i ostavila im otključana vrata. Ubrzo su stigli, a njoj je rečeno da ode u dnevnu sobu i zatvori vrata.

Tada je Sašina glava zalepljena trakom, a noge i ruke vezane konopcem. Već tada su mu zadali nekoliko udaraca od kojih je počeo da krvari.
Izveli su ga iz kuće i odvezli u šumu. Uboli su ga tri puta nožem u stomak. Ostavili su ga u šumi da iskrvari do smrti. Smrtonosne udarce zadala je njegova supruga Andrea. Mislili su da su sve isplanirali do tančina, ali ih je dobojska policija brzo razotkrila.

Jasno je da je zločin planiran danima unapred, tvrde u policiji. A. K. i D. L. su iznajmili automobil i stan na jedan dan u Banjaluci. Tamo su ostavili njen auto, a iznajmljenim vozilom se vratili u Doboj. Po dolasku u Doboj iznajmili su drugo vozilo. Nakon što su svoj monstruozni plan sproveli u delo, vratili su se u Banjaluku.

Nakon krvave gozbe, A. K. je ostala u Banjaluci, a njen devetnaestogodišnji ljubavnik vratio se u Doboj. Tamo je uhapšen oko 19 časova. Ona je uhapšena samo sat vremena kasnije u iznajmljenom stanu u Banjaluci. Da joj hapšenje nije bilo ni na kraj pameti ukazuje i informacija da je nekoliko sati ranije sedela i pila kafu u obližnjem kafiću.

- Utvrđeno je da se supruga pokojnog S.K. nalazi na području Banjaluke, gdje je uz pomoć kriminalističke policije i pripadnika PU Banjaluka uhapšena, a potom odvedena u PU Doboj - rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Policija je sve brzo otkrila jer je imala saznanja da su osumnjičeni viđeni kako se zajedno grle, ali i da je u iznajmljenom vozilu primećen D.L. Kum osumnjičenog obavestio je policiju da nešto nije u redu. U kući Saše K. pronašla je decu i tragove krvi. Prvo su mislili da se radi o nasilju u porodici, ali je ubrzo u dobojskoj policiji stigla prijava da je pronađeno telo, a kasnije je utvrđeno da je reč o Saši Kulišiću.

Novinarka Maja Ana Kragić, koja je snimila hapšenje Andree Kajganić, rekla je da je bila mirna i staložena.

Ona je napomenula i da se devojka (14) pre hapšenja oglašavala na društvenim mrežama.

- Ona se tog dana oglasila, emotivnom najavom počivaj u miru tata, a na kraju će se ispostaviti da je umešana u njegovo ubistvo - kazala je Maja Ana Kragić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading